Διαθλαστικές επεμβάσεις στο Hypervision

Δείτε πληροφορίες για τις διαθλαστικές επεμβάσεις από το οφθαλμιατρείο Ρουσσόπουλος στην Αθήνα.

διαθλαστικές

επεμβάσεις

Αθήνα

 

       ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

 

  χολαργο διαθλαστικη χειρουργικη χολαργος

             

 


ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΜΕ LASER

 

Με την βοήθεια των φακών (γυαλιών ή φακών επαφής) οι φωτεινές ακτίνες αλλάζουν κατεύθυνση και εστιάζουν πάνω στον αμφιβληστροειδή. Με τη διαθλαστική χειρουργική όμως , αναδιαμορφώνεται η  ίδια η επιφάνεια του κερατοειδούς , αλλάζοντας τη διαθλαστική της δύναμη ώστε οι ακτίνες να εστιάζουν στο σωστό σημείο.

 

Με τον τρόπο αυτό η όραση αποκαθίσταται θεαματικά και δεν χρειάζεστε γυαλιά ή φακούς επαφής για να βλέπετε καθαρά.

 

 Για 25 περίπου χρόνια οι γιατροί έκαναν τομές στον κερατοειδή για να διορθώσουν την μυωπία , την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στράφηκαν στα Lasers για να βελτιώσουν την ακρίβεια και την προβλεψιμότητα των αλλαγών που πραγματοποιούσαν στην επιφάνεια του κερατοειδούς.  Τώρα που διανύουμε τη δεύτερη δεκαετία χρήσης του , το τεχνολογικά προηγμένο Excimer Laser έχει αυξήσει κατά πολύ την ακρίβεια και την ασφάλεια στη χειρουργική διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών.

 

Χρησιμοποιώντας αυτή την αξιοθαύμαστη τεχνολογία , αλλάζουμε το σχήμα του κερατοειδούς , μειώνοντας ή εξαλείφοντας οριστικά την εξάρτηση από τα διορθωτικά γυαλιά ή τους φακούς επαφής.

 

 

Μέθοδος Transepithelial

 

Η μέθοδος Transepithelial είναι πολύ αποτελεσματική στη διόρθωση μυωπίας , με ή χωρίς αστιγματισμό. Δεν πραγματοποιείται τομή της επιφανειακής στοιβάδας του κερατοειδούς (flap), όπως στη μέθοδο LASIK και ελαχιστοποιεί τους κινδύνους. Η επέμβαση είναι ολιγόλεπτη και γίνεται με χρήση τοπικού αναισθητικού κολλυρίου. Ο βαθμός της διόρθωσης υπολογίζεται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με τη χρήση ειδικού προγράμματος.

 

 

Μέθοδος LASIK

 

Η μέθοδος Lasik είναι πολύ αποτελεσματική στη διόρθωση μέσου και υψηλού βαθμού μυωπίας , με ή χωρίς αστιγματισμό. Η διαφορά από την προηγούμενη μέθοδο έγκειται στο ότι η εφαρμογή του laser γίνεται στο εσωτερικό του κερατοειδούς μετά από την δημιουργία μίας τομής της επιφανειακής στοιβάδας του κερατοειδούς (flap). Η επέμβαση είναι επίσης ολιγόλεπτη,  ανώδυνη, γίνεται με την χρήση τοπικού αναισθητικού κολλυρίου, και τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Ο βαθμός της διόρθωσης υπολογίζεται επίσης από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με τη χρήση ειδικού προγράμματος. Η μέθοδος Lasik έχει πλεονεκτήματα σχετικά με τους άλλους τρόπους διόρθωσης, καθώς γίνεται κάτω από ένα προστατευτικό στρώμα ιστού του κερατοειδούς. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται ο κίνδυνος φλεγμονής και δεν υπάρχει μετεγχειρητική θόλωση και ενόχληση, ενώ η φαρμακευτική αγωγή είναι πολύ πιο σύντομη και η όραση πολύ καλή, από την επόμενη κιόλας ημέρα.

 

Η μέθοδος Lasik μπορεί να διορθώσει μεγαλύτερο εύρος διαθλαστικών ανωμαλιών. Επίσης, είναι η κύρια μέθοδος διαθλαστικής χειρουργικής που προτιμούν οι χειρουργοί σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι προβλέψιμη και θεωρείται ο πλέον κατάλληλος τρόπος διόρθωσης για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό.

 

Συνδυασμένο με το Wavefront  Analyzer , έχει τη δυνατότητα να δώσει πολλή καλή όραση, χωρίς συμβιβασμούς.  Τα άτομα με σχετικά περίπλοκες διορθώσεις ή ανώμαλη επιφάνεια κερατοειδούς, που θα ήθελαν καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μπορούν να επωφεληθούν από τη μέθοδο αυτή. Η τεχνολογία Wavefront  αναλύει όλο το οπτικό σύστημα, από τον κερατοειδή μέχρι τον αμφιβληστροειδή. Οι πληροφορίες που μας δίνει χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του τρόπου διόρθωσης, ώστε να μην υπάρχει καμία παραμόρφωση της οπτικής εικόνας και η εστίαση να είναι τέλεια.

 

Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε και να έχετε άγχος.


 

 

 


 

               
                               

 

 header  header  header
3