Επεμβάσεις κερατοειδούς

Βρείτε πληροφορίες για τις επεμβάσεις κερατοειδούς από το οφθαλμολογικό κέντρο Hypervision στο Χαλάνδρι και στην Κηφισιά.

επεμβάσεις

κερατοειδούς

Χαλάνδρι

Κηφισιά

 

       ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗΣ

 

  μαρουσι hypervision χολαργος πληροφοριες

             

 

Κερατόκωνος

 

 

Θεραπεία

 

1.PiXL Mosaic

 

To PiXL Mosaic πραγματοποιείται με την έγχυση σταγόνων ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2) και τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας A (UVA). Οι σταγόνες ριβοφλαβίνης (οφθαλμικό διάλυμα) εφαρμόζονται στον κερατοειδή χιτώνα και κατόπιν ο κερατοειδής εμποτισμένος με ριβοφλαβίνη εκτίθεται σε υπεριώδες φως. Το φως προκαλεί φθορισμό της ριβοφλαβίνης, πράγμα που οδηγεί στο σχηματισμό δεσμών μεταξύ μορίων κολλαγόνου ή σταυρωτής σύνδεσης κολλαγόνου, ενδυναμώνει τον κερατοειδή και επαναφέρει τη βιομηχανική του σταθερότητα, με τελικό αποτέλεσμα τη βελτίωση της όρασης. Σε αντίθεση με τους σκληρούς φακούς επαφής ή τις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς, η σταυρωτή σύνδεση του κερατοειδούς είναι η μόνη διαδικασία για τη μείωση της εξέλιξης του κερατόκωνου, προσφέροντας μια άνετη και μακροπρόθεσμη λύση για όσους έχουν αυτή την πάθηση.

 

Το PiXL είναι μια μέθοδος που συνιστάται σε όλο τον κόσμο και έχει μοναδικά πλεονεκτήματα:

πραγματοποιείται χωρίς τομές και αφαίρεση ιστού

στηρίζεται στην κλινικά ελεγμένη και μακροχρόνια χρησιμοποιούμενη τεχνολογία του cross-linking

είναι παραμετροποιημένη στις μοναδικές ανάγκες του κάθε οφθαλμού

 

Το PiXL είναι δυνατό μόνο με τη χρήση του KXL Avedro Mosaic.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγα λεπτά.

 

 

2.PTK–PHOTOTHERAPEUTIC KERATECTOMY

 

Το PTK ή αλλιώς Φωτοθεραπευτική Κερατεκτομή, είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την βελτίωση διαφόρων επιφανειακών κερατοειδικών ανωμαλιών, όπως δυστροφίες του κερατοειδούς, υποτροπιάζουσες αποπτώσεις επιθηλίου του κερατοειδούς, επιφανειακές ουλές μετά από τραύμα ή λοίμωξη του κερατοειδούς κ.α. Με τη χρήση αυτής της μεθόδου βελτιώνουμε την ομαλότητα του κερατοειδούς και έχουμε ως αποτέλεσμα την διαφάνεια του και την εν γένει βελτίωση την όρασης.

 

 

 

 

Πτερύγιο

 


Θεραπεία


Εάν το πτερύγιο ερεθιστεί ή παρουσιάσει ερυθρότητα χρησιμοποιούνται τοπικά σταγόνες ή αλοιφές έτσι ώστε να περιοριστεί η φλεγμονή. Η χειρουργική αφαίρεση ενδείκνυται σε περιπτώσεις που το πτερύγιο προχωρήσει απειλώντας τον οπτικό άξονα με αποτέλεσμα τη μείωση της όρασης, ή για αισθητικούς λόγους.


 

 

 

 

Στεάτιο

 

 

Θεραπεία

 

Συνήθως δεν χρειάζεται θεραπεία αν δεν επηρεάζεται ο οπτικός άξονας. Αν όμως το στεάτιο είναι ενοχλητικό, μπορεί να αφαιρεθεί χειρουργικά.Ενδοθηλιακή δυστροφία του Fuchs

 

 

Θεραπεία

 

 

Υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές μεταμόσχευσης για την αντιμετώπιση της δυστροφίας του Fuchs: μεταμόσχευση ενδοθηλίου κερατοειδούς (DSEK και DMEK), και η κερατοπλαστική (μεταμόσχευση κερατοειδούς) ολικού πάχους (PKP), μια μεταμόσχευση ολόκληρου του κεντρικού τμήματος του κερατοειδούς. Και οι δύο διαδικασίες είναι αποτελεσματικές, αν και η μεταμόσχευση ενδοθηλίου γίνεται όλο και πιο δημοφιλής λόγω μικρότερου χρόνου ανάρρωσης.

 

 

               
                               

 

 header  header  header
3