Οφθαλμοπλαστική στο Hypervision

Βρείτε πληροφορίες για την οφθαλμοπλαστική από το οφθαλμολογικό κέντρο Hypervision στο Μαρούσι και στον Χολαργό.

οφθαλμοπλαστική

Μαρούσι

Χολαργός

 

       ΟΦΘΑΛΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

 

  χειρουργικη κεντρο hypervision οφθαλμιατρειο

             

 


 

Βλεφαροπλαστική

 

 

Η βλεφαροπλαστική είναι μία χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται η περίσσεια δέρματος ή λίπους από τα βλέφαρα με αποτέλεσμα τη σύσφιξη του δέρματος γύρω από τα μάτια.

 

Η βλεφαροπλαστική έχει στόχο ένα πιο φωτεινο, ξεκούραστο, και νεότερο πρόσωπο. Επίσης εάν το βλέφαρο παρεμποδίζει το οπτικό πεδίο, η επέμβαση αυτή θα βελτιώσει την όραση μας.

 

Η διαδικασία της βλεφαροπλαστικής γίνεται με τοπικό αναισθητικό και δεν απαιτείται νοσηλεία. Η διάρκεια της είναι περίπου μία με μιάμιση ώρα και ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και ορατό από τις πρώτες μέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται εντός δυο εβδομάδων και οι τομές γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι ορατές.

 

 

 

 

Βλεφαρόπτωση

 

 

Θεραπεία

 

Σε περίπτωση που η βλεφαρόπτωση προκαλεί σημαντική ασυμμετρία ή επηρεάζει το οπτικό πεδίο, η χειρουργική επέμβαση αποτελεί την κατάλληλη θεραπεία.  Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου 45 λεπτά και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία. Ο βαθμός στον οποίο θα ανασηκωθούν τα βλέφαρα εξαρτάται από την επικείμενη αιτία που προκάλεσε τη βλεφαρόπτωση και από τα ευρήματα της οφθαλμολογικής εξέτασης του ασθενούς.

 

Είναι δυνατόν να προκληθεί οίδημα βλεφάρου μετά την επέμβαση το οποίο όμως υποχωρεί μέσα σε 7-10 μέρες, ειδικά με τη χρήση κρύων επιθεμάτων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από περίπου 2 εβδομάδες. 

 

 

 

 

 

Εντόπιο

 

Θεραπεία


Η αντιμετώπιση του εντροπίου εξαρτάται κ από την αιτία που το προκάλεσε, τις περισσότερες φορές όμως απαιτείται χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση του προβλήματος.
Η διαδικασία αυτή δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο, γίνεται υπό τοπική αναισθησία και διαρκεί περίπου 30 λεπτά.


Μετά την επέμβαση, το μάτι είναι συνήθως κλεισμένο για μία ημέρα προκειμένου να μειώθει το οίδημα, και ο ασθενής χρησιμοποιεί αντιβιοτικές σταγόνες ή μια αλοιφή για 2 εβδομάδες. 

 

 

 

 

Εκτρόπιο

 

Θεραπεία

 
Η χειρουργική επέμβαση του εκτροπίου μπορεί να είναι απαραίτητη, προκειμένου να προληφθεί ενδεχόμενη βλάβη στο μάτι.


Αυτή συνίσταται στην αποκατάσταση της θέσης του βλεφάρου και γίνεται με τοπική αναισθησία.


Μετά την επέμβαση, το μάτι είναι συνήθως κλεισμένο για μία ημέρα προκειμένου να μειώθει το οίδημα, και ο ασθενής χρησιμοποιεί αντιβιοτικές σταγόνες ή μια αλοιφή για 2 εβδομάδες. 

 

 

 

 

Όγκοι βλεφάρου

 
Θεραπεία

 

Οι όγκοι των βλεφάρων αντιμετωπίζονται με πλήρη εκτομή και στη συνέχεια επανορθωτική χειρουργική επέμβαση.  Η επανορθωτική χειρουργική επέμβαση εκτελείται συνήθως ταυτόχρονα με την αφαίρεση του όγκου. Κάποιοι όγκοι μπορεί να αντιμετωπιστούν με κρυοθεραπεία, ακτινοβολία ή ιατρικές θεραπείες που διεγείρουν το ανοσοποιητικό για την καταστροφή των κυττάρων του όγκου. Ο ασθενής θα πρέπει να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα διότι υπάρχει κίνδυνος υποτροπής του όγκου των βλεφάρων.

 

 

 

 

Χαλάζιο

 

Θεραπεία

 

Σε χαλάζια ή κύστεις που δεν υποχωρούν απαιτείται μια τομή και απόξεση.

 

Στην χειρουργικη επέμβαση το περιεχόμενο της κύστης απελευθερώνεται. Έτσι υποχωρεί η φλεγμονή και αποκαθίσταται η κανονική λειτουργία των αδένων των βλεφάρων.

 

 

 

               
                               

 

 header  header  header
3