Ο επιστημονικός διευθυντής του Hypervision

Βρείτε πληροφορίες για τον επιστημονικό διευθυντή του οφθαλμολογικού κέντρου Hypervision στο Νέο Ψυχικό.

οφθαλμιατρείο

Ρουσσόπουλος

Νέο

Ψυχικό

 

 

  βρειτε ρουσσοπουλος διευθυντη πληροφοριες

             

 

Ο Γιώργος Ρουσσόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου εισήχθη και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όντας αριστούχος μετά από Πανελλαδικές εξετάσεις. Πραγματοποίησε τη βασική εκπαίδευση της ειδικότητας της Οφθαλμολογίας στην οφθαλμολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και παρέμεινε για 3 επιπλέον έτη ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Βυθού (αμφιβληστροειδούς, υαλοειδούς). Αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι μέλος σε πολλές οφθαλμολογικές εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, στο επιστημονικό πρόγραμμα των οποίων έχει ενεργό συμμετοχή με διαλέξεις και δημοσιεύσεις. Έχει τιμηθεί με βραβεία και επαίνους καθώς και το βραβείο Paul Ribeyre της Ευρωπαϊκής Λέσχης Υγείας. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής και Καταρράκτη.


Εκπαιδεύτηκε σε κερατοειδή και διαθλαστική χειρουργική σε κέντρα του εξωτερικού και επί μία δεκαετία διηύθυνε το διαθλαστικό κέντρο Hyper Vision. Στο κέντρο αυτό εργάστηκε πάνω στα καινοτόμα, για την εποχή τους, μηχανήματα Wave Light Allegreto 200 και 400, ενώ από το 2007 πρώτος εφάρμοσε την τεχνική Femto LASIK στην Αθήνα με το Intralase 60 και επεμβάσεις πρεσβυωπίας με το Visx S4 IR. Με χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό του εφαρμόζει όλες τις διαθλαστικές τεχνικές και έχει εμπειρία σε όλους σχεδόν τους μικροκερατόμους και Femto καθώς και τις υπάρχουσες πλατφόρμες λέιζερ.

 

Στον καταρράκτη έχει 20ετη εμπειρία στη φακοθρυψία, με σταγόνες και μικρή τομή καθώς επίσης και στη χρήση premium φακών (πολυεστιακών, τορικών και add on) για εξειδικευμένα περιστατικά.  Καινοτόμες είναι οι θεραπείες γλαυκώματος με SLT και Diode καθώς και Migs. Στις παθήσεις του κερατοειδούς εφαρμόζει την τεχνική CXL με το Avedro Mosaic Pixl καθώς και ενδοκερατοειδικούς δακτυλίους και όπου κριθεί αναγκαίο μεταμοσχευτικές τεχνικές. Το τελευταίο διάστημα έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τη θεραπεία παθήσεων της ωχράς κηλίδας, που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες, με το πρωτοποριακό yellow Micro Pulse Laser.

 

               
                               

 

 

 

  επιστημονικο επιστημονικος κεντρου διευθυντης           ψυχικο ρουσσοπουλος επιστημονικο διευθυντης

 

 


 

 header  header  header
3