Καταρράκτης στο Hypervision

Βρείτε πληροφορίες για τον καταρράκτη από το οφθαλμολογικό κέντρο Hypervision στο Μαρούσι και στον Χολαργό.

οφθαλμιατρείο

Μαρούσι

Χολαργός

 

 

       ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ

 

  μαρουσι χολαργο οφθαλμιατρειο βρειτε

             

Τι είναι  καταρράκτης;

 

Ο καταρράκτης είναι αποτέλεσμα της φυσικής γήρανσης του φακού του ματιού. Συνήθως εμφανίζεται από τη μέση ηλικία κι έπειτα αλλά δεν είναι σπάνιο να διαπιστωθεί και σε μικρότερες ηλικίες ή ακόμη και κατά τη γέννηση. Η εμφάνιση του μπορεί να προκληθεί ή να επιταχυνθεί από τη χρήση φαρμάκων, από τραυματισμούς και από κάποιες παθήσεις, τόσο οφθαλμικές όσο και συστηματικές. Μπορεί να είναι και αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του ασθενούς.

 

 

Ποια είναι τα συμπτώματα του καταρράκτη;

 

Ο άνθρωπος που έχει καταρράκτη παρουσιάζει κατά κύριο λόγο θολή όραση. Η μειωμένη αυτή οπτική οξύτητα δε μπορεί να διορθωθεί ικανοποιητικά με κάποιο βοήθημα όπως γυαλιά οράσεως ή φακοί επαφής. Ο ασθενής παραπονείται ότι αυτή η κατάσταση επηρεάζει την καθημερινότητά του και τον δυσκολεύει στις δραστηριότητές του όπως διάβασμα, οδήγηση ιδίως τη νύχτα, παρακολούθηση τηλεόρασης, ενασχόληση με τον υπολογιστή, χρήση του κινητού τηλεφώνου κ.λπ.

 

 

 

Ενδειξεις καταρράκτη

 

Θολή όραση    

Δυσκολία όρασης κατά τη διάρκεια της νύχτας

Φωτοστέφανα γύρω από τα φώτα

Συχνές διαφορετικές μετρήσεις όρασης

Θολή αντίληψη χρωμάτων

Ευαισθησία στο φως

Διπλή όραση                                              

 

 

 

Θεραπεία του καταρράκτη

 

Η θεραπεία του καταρράκτη είναι αποκλειστικά μικροχειρουργική. Δεν υπάρχουν φάρμακα που να θεραπεύουν ή να αναστέλλουν την εξέλιξη ενός καταρράκτη. Η σύγχρονη επεμβατική τεχνική με την οποία θεραπεύουμε τον καταρράκτη ονομάζεται φακοθρυψία. Προεγχειρητικά γίνεται υπολογισμός της ισχύος του ενδοφθάλμιου φακού που θα τοποθετηθεί με τα ακριβέστερα μηχανήματα που διατίθενται. Κατά τη φακοθρυψία, υπό τοπική αναισθησία, μόνο με σταγόνες, από μία πολύ μικρή τομή, ο ανθρώπινος φακός θρυμματίζεται με τη βοήθεια των υπερήχων, αναρροφάται και τελικώς αντικαθίσταται από έναν άλλο τεχνητό φακό, ο οποίος εμφυτεύεται ενδοφθάλμια και παραμένει εκεί για την υπόλοιπη ζωή του ασθενούς. Σπανιότερα χρησιμοποιούνται και άλλες τεχνικές όπως η εξωπεριφακική και η ενδοπεριφακική εξαίρεση του καταρράκτη. Ο ασθενής παραμένει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα (1 ώρα) στο νοσοκομείο και επιστρέφει πολύ σύντομα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Η εγχείρηση γίνεται με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα υπερήχων.

 

 

               
                               

 

 

 

  οφθαλμιατρειο στον πληροφοριες οφθαλμολογικο           οφθαλμιατρειο κεντρο hypervision βρειτε

 

 header  header  header
3